Nieuwe waarde, volle zegelkaarten €2,50
1 volle kaart Groente- of Kippensoep of 2 Saucijzenbroodjes
of 3 F@s@ntjes of +/- 200gr Leverworst
2 volle kaarten 4 Hamburgers of 4 braadworsten of 5 gehaktballen
3 volle kaarten 500 gr. varkensrollade
4 volle kaarten shoarmapakket, 500 gr. vlees, 4 broodjes + bakje saus

VOLLE KAARTEN BINNEN 2 JAAR INLEVEREN !!!

Verrassing voor zilveren slager Jaap van Santen

Het was vorige week woensdag een apart gezicht bij natuurslagerij Keijzer & Van Santen aan de Churchillweg. Wethouder Han ter Maat meldde zich en vroeg slager Jaap van Santen of hij even naar buiten kon maken. Daar ontving een verbaasde Jaap een medaille omdat hij een fantastische worstenmaker is. Tegelijkertijd kwam de compagnon van Jaap, Ruud Keijzer, aanrijden met een ijskar. Hij had de verrassing geregeld omdat Jaap exact 25 jaar geleden bij Ruud in de zaak kwam.

“In 1991 nam ik de slagerij aan de Churchillweg over van de familie Koster”, legt Ruud uit. “Ik had destijds al een slagerij in de Tarthorst. Ik zocht dus een extra slager en dat werd Jaap. Bijzonder was dat hij zeker wist dat hij slager wilde worden, terwijl hij toen nog op de bakkersvakschool zat. Dat maakte mij niets uit, want ik wist zeker dat ik hem het vak wel kon leren. Zijn enthousiasme, de manier waarop hij met mensen omgaat en zijn werklust spraken me aan. En dat is 25 jaar later nog steeds het geval.”

De slagerij in de Tarthorst werd al snel van de hand gedaan en op de Churchillweg specialiseerde Ruud zich als scharrelslager en later natuurslager. Jaap en Ruud zijn acht jaar geleden compagnons geworden. Eind dit jaar wordt Jaap zelfs volledig eigenaar. “Dat toont wel aan dat wij het heel goed met elkaar kunnen vinden”, zegt Ruud. “Voor mij was het goed om ook eens met een ander te sparren. Jaap kreeg en pakte op deze manier veel meer verantwoordelijkheid.”

Jaap gaat altijd heel amicaal met de collega’s en de klanten om. Ook een pesterijtje schuwt hij niet. Logisch dat hij dat zelf regelmatig terug krijgt. “Ik snap waarom hij geen bakker wilde worden”, lacht Ruud dan ook. “Hij heeft namelijk een hekel aan vroeg opstaan. In de afgelopen 25 jaar is hij nooit echt ruim op tijd gekomen. Hoewel ik moet bekennen dat het ietsjes beter gaat sinds hij compagnon is geworden.”

De slagerij zelf bestaat op 2 mei 25 jaar en dat gaan ze op zaterdag 30 april vieren voor de klanten. Dan komt wederom de ijskar, een muziekkorps komt een aubade brengen en voor de kinderen is er een springkussen.

IMG_3233

Vanaf heden hebben wij het Klooster Varken in ons assortiment.
Lees er hier meer over.