Hoe het begon

Ruud Keijzer

ruud_ham

had een traditie hoog te houden.

Hij is namelijk een achterkleinzoon van Slager De Gruijter uit Amsterdam op de Zeedijk.
Begin 20e eeuw een begrip in Amsterdam.Deze slager had 4 zonen, één van deze zonen was Martien De Gruijter. Hij opende een slagerij eind 20e jaren van de vorige eeuw op de Albert Cuypstraat te Amsterdam. Zijn 3 broers op de Utrechtsestraat, Brouwersgracht en Prinsengracht.
Dit waren de tijden dat 100 gram leverkaas nog 3 cent kostte en een kilogram rosbief 70 cent.

De moeder van Ruud, Thea De Gruijter, was een dochter van Martien. Thea was in haar jeugd vaak ziek, en mocht daarom niet in de slagerij werken.
Echter, mochtzij wel bestellingen rondbrengen aan de vaste klantenkring die de slagerij ondertussen had opgebouwd.

Tegenover de slagerij van haar vader Martien, woonde Cees Keijzer, eigenaar van een speelgoed winkel op de hoek van de Damstraat, en de Oudezijdsvoorburgwal (pal naast het oude stadhuis van Amsterdam).

Cees en Thea zullen een aantal jaren later trouwen, en 4 kinderen op de wereld zetten. Ruud was daar één van. Het slagersbloed kroop waar het niet gaan kon en van alle kleinkinderen en achterkleinkinderen (ongeveer 100) is alleen Ruud slager geworden.

En dat is de slagerij waar u vanaf 1991 gegarandeerd altijd het lekkerste vlees heeft kunnen kopen!