Berichten

Dry-Aged vlees bestellen

Genieten van een exclusief stukje vlees en echt iets bijzonders willen eten met de feestdagen?

Bestel op tijd uw stuk dry-aged vlees! Omdat dit vlees minimaal 30 dagen moet rijpen, is bestellen voor 25 november zeker aan te raden.

In de winkel kunt u het bestellen of een telefoontje naar 0317 412 105 Natuurslagerij van Santen in Wageningen .

?? Worstmakerij Workshop ??

Bent u nieuwsgierig en enthousiast …? Houd de nieuwsbrief, onze website en Facebook in de gaten! Of geef het alvast door als u belangstelling hiervoor hebt.

Nieuwe waarde, volle zegelkaarten €2,50
1 volle kaart Groente- of Kippensoep of 2 Saucijzenbroodjes
of 3 F@s@ntjes of +/- 200 gram Leverworst
2 volle kaarten 4 Hamburgers of 4 braadworsten of 5 gehaktballen
3 volle kaarten 500 gram. varkensrollade
4 volle kaarten shoarmapakket, 500 gram. vlees, 4 broodjes + bakje saus

Persberich

Natuurslagerij Keijzer & Van Santen

Diervriendelijke Natuurslagerij Keijzer & Van Santen – Hart voor dieren en passie voor het vak

Hij is de inspirator, de motor, de aanjager, de spil. Jaap van Santen, de slager met een verhaal, heeft het persoonlijk contact met zijn klanten hoog en is vol passie vakman. Maar wanneer hij zelf aan het woord is, valt hij een beetje stil. Totdat ik vraag wat de diervriendelijke natuurslagerij voor hem betekent. De ambitieuze slager, sinds 2014 volledig eigenaar van Natuurslagerij Keijzer & Van Santen, heeft een team om zich heen dat samen met hem een mooi stuk vlees op het bord tovert en nog veel meer.

“Ik wil weten waar mijn producten vandaan komen, ik wil verantwoord bezig zijn voor milieu en mijn dieren.” Hij hekelt de misstanden in de slachterijen en daarom gaat hij zelf naar de slachterij om polshoogte te nemen. Gaat het goed met zijn dieren en kan hij met een gerust hart ze daar laten slachten? Zijn dieren noemt Jaap ze, want hij weet waar ze vandaan komen. Jaap kent de boer en leveranciers van de runderen, polderhoen en de varkens. In de winkel vertelt hij graag over hoe fijn en natuurgetrouw de dieren leven op de biologische boerderijen. Geen antibiotica, veel ruimte in het groen en ze krijgen de tijd om te groeien. Dat komt weer de smaak en de stevigheid van het vlees ten goede.

De slager kan niet zonder Aliëtte zijn vrouw en het team, zij zijn Natuurslagerij Keijzer & Van Santen. Het zijn knappe en creatieve koppen die zorgen voor de mooiste combinaties van vlees en andere ingrediënten. Alleen de beste kruiden en wat zout voor een ambachtelijke smaakbeleving. Vooraf proeven ze hun maaksels en onderzoeken ze wat de klant ervan vindt. “De klant mag meebeslissen, dan maak je dingen die ze echt lekker vinden en waarvoor ze juist bij ons komen. Als ze vragen om een speciaal droog worstje, ga ik dit uitproberen en mag de klant meebeslissen over de smaak. Er gaat geen klant de deur uit zonder persoonlijk contact. Die persoonlijke aandacht is het leuke van mijn vak, de winkel is mijn leven. Ik wil de beste diervriendelijke producten in de winkel en de klant het gemakkelijk maken met de extra’s die ik verkoop.”

De natuurslagerij aan de Churchillweg heeft naast vlees ook verse groenten in het assortiment “En allemaal van de lokale boeren hè”, zegt Jaap. Want dat vindt hij belangrijk. Groenten van het seizoen en uit de buurt. Biologische eieren, Remeker kaas, wilde zalm in eigen rookkast gerookt, Wagenings bier en wijn. “Kom langs en proef onze eigen gemaakte worsten beleef een stukje van ons dry age vlees (red. in een steak locker gerijpt vlees)”.

Tot slot nog een gouden tip van Jaap “Laat een biefstuk eerst een uurtje of 2 buiten de koelkast rusten, dan krijg je het meest malse stuk vlees op je bord”. Wil je meer tips of weten over wat de slagerij voor u kan betekenen? Kijk dan op www.natuurslagerij.nl of kom langs en ervaar het zelf!

Natuurslagerij Keijzer&Van Santen: Natuurlijk eten van lokale ondernemers met aandacht voor mens, dier en milieu.

Diervriendelijk, milieubewust en zuiver.

Proeverij voor de barbecue! Zaterdag 12 mei.

Natuurslagerij Keijzer & van Santen biedt een kleine proeverij van lekkers voor het zomerse gevoel: denk aan asperges, barbecue. Onze wijnimporteur Les Vignes presenteert daarbij enkele mooie biologische wijnen.
Moederdag. 13 mei, kan daarmee extra gezellig worden!

Voor onze aantrekkelijke producten, zoals asperges, bbq, vraag er naar bij de medewerkers.

Er zijn diverse wijnen:

Dom Brial, Chardonnay ‘Mi-nuit’, wit € 7,50
Domaine des Feraud, Provence. Cuvee Prestige, rose € 9,90 Domaine Maby. Cotes du Rhone, Variations, rood € 8,90
Domaine Solence, Vaucluse, L’Effet Papillon, rood € 7,90

Zaterdag 12 mei vanaf 11:00 uur vindt u diverse suggesties voor feestelijke hapjes, barbecue, asperges en het assortiment wijnen op de proeftafel in de winkel.

Als speciale actie: per doos van 6 wijnen, ook gemengd, 10 % korting.

Mocht het nodig zijn, dan bezorgen we de bestelling bij u aan huis.

Aangeboden door de Natuurslagerij en Les Vignes

Maandag 07-05-2018

Maandag 29-08-2016
Vandaag is de nieuwe rook kamer geïnstalleerd.
Net 3 maanden na de flinke brand waar wij erg van zijn geschrokken, kunnen wij dus weer zelf aan de slag!
Meer informatie volgt later!

[espro-slider id=324]

                                                                                                                       

                                                        
Maandag 30-05-2016
Eind mei heeft er een flinke brand gewoed in onze worstmakerij.

Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar er was helaas wel erg veel schade.
Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de rookkamer opnieuw op te bouwen, gelukkig mogen wij tot die tijd onze worsten roken in de rokerij in het centrum van Wageningen.

Hieronder het bericht zoals het stond in De Gelderlander:

WAGENINGEN – In de worstmakerij van natuurslagerij Keijzer en van Santen aan de Churchillweg in Wageningen is dinsdagavond brand uitgebroken. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle en heeft het gebouw vervolgens geventileerd. Daardoor trok er een flinke rookwolk door de straat.

Bij de brand zijn er geen gewonden gevallen.

Schade 
„Dit is niet goed voor de zaak”, vertelde de ontdane eigenaar Van Santen. „Alles werd te heet en vloog in brand.” Hoe groot de schade is in de slagerij, is nog niet bekend. De brand trok veel bekijks. Mensen werden door de politie op afstand gehouden. Ook was de weg, ter hoogte van de slagerij, enige tijd afgesloten voor verkeer.

[espro-slider id=315]

Verrassing voor zilveren slager Jaap van Santen

Het was vorige week woensdag een apart gezicht bij natuurslagerij Keijzer & Van Santen aan de Churchillweg. Wethouder Han ter Maat meldde zich en vroeg slager Jaap van Santen of hij even naar buiten kon maken. Daar ontving een verbaasde Jaap een medaille omdat hij een fantastische worstenmaker is. Tegelijkertijd kwam de compagnon van Jaap, Ruud Keijzer, aanrijden met een ijskar. Hij had de verrassing geregeld omdat Jaap exact 25 jaar geleden bij Ruud in de zaak kwam.

“In 1991 nam ik de slagerij aan de Churchillweg over van de familie Koster”, legt Ruud uit. “Ik had destijds al een slagerij in de Tarthorst. Ik zocht dus een extra slager en dat werd Jaap. Bijzonder was dat hij zeker wist dat hij slager wilde worden, terwijl hij toen nog op de bakkersvakschool zat. Dat maakte mij niets uit, want ik wist zeker dat ik hem het vak wel kon leren. Zijn enthousiasme, de manier waarop hij met mensen omgaat en zijn werklust spraken me aan. En dat is 25 jaar later nog steeds het geval.”

De slagerij in de Tarthorst werd al snel van de hand gedaan en op de Churchillweg specialiseerde Ruud zich als scharrelslager en later natuurslager. Jaap en Ruud zijn acht jaar geleden compagnons geworden. Eind dit jaar wordt Jaap zelfs volledig eigenaar. “Dat toont wel aan dat wij het heel goed met elkaar kunnen vinden”, zegt Ruud. “Voor mij was het goed om ook eens met een ander te sparren. Jaap kreeg en pakte op deze manier veel meer verantwoordelijkheid.”

Jaap gaat altijd heel amicaal met de collega’s en de klanten om. Ook een pesterijtje schuwt hij niet. Logisch dat hij dat zelf regelmatig terug krijgt. “Ik snap waarom hij geen bakker wilde worden”, lacht Ruud dan ook. “Hij heeft namelijk een hekel aan vroeg opstaan. In de afgelopen 25 jaar is hij nooit echt ruim op tijd gekomen. Hoewel ik moet bekennen dat het ietsjes beter gaat sinds hij compagnon is geworden.”

De slagerij zelf bestaat op 2 mei 25 jaar en dat gaan ze op zaterdag 30 april vieren voor de klanten. Dan komt wederom de ijskar, een muziekkorps komt een aubade brengen en voor de kinderen is er een springkussen.

IMG_3233

Vanaf heden hebben wij het Klooster Varken in ons assortiment.
Lees er hier meer over.